I am one lazy girl

Weekend datang lagi. Semalam qada’ tidur puas puas, sbb hari sebelum tu stay up buat paper. Bukan payah sgt pun paper tu. Aku saja yg buat kerja last minute. Aku tahu tak elok buat kerja last minute ni, tapi aku rasa macam tak syok je hidup ini kalau jadi budak skema. Hehehe…

Come to think of it, rasanya tak pernah seumur hidup aku berusaha sehabis baik utk mencapai sesuatu. Jangan katakan berusaha untuk tulis paper yg baik. Baik SPM, PMR ataupun kelas dekat universiti ni, plg plg tinggi usaha pun 90% agaknya. Itupun jarang jarang sekali.

Mungkinlah utk satu satu exam tu pernah lah jugak. Itupun kalau terasa gred macam dah nyawa nyawa ikan. Tapi kalau nak jadi konsisten utk sepanjang semester, fuhh…i never think i did.

Pemalas sungguh…Inilah yg Dr. Mahathir kritik pasal org melayu. Malas nak berusaha utk maju, termasuklah aku…hehehe….

Waktu olahraga dekat sekolah dulu, rasanya tak susah nak berlari sekuat hati sampai garisan penamat. Time main hoki pun cuba mati matian utk menang. Swing kayu sana sini. Tapi nak belajar mati matian, hmmm…maybe I’m just not that type.

Anyway, tadi tgk fear.com. Lebih kurang mcm The Ring cerita dia. Aku pun gatal tgk cerita hantu mlm mlm ni apa pasal ntah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s