busy body

Entah apa apa berita dkt US ni. Akhbar mahupun tv sama sahaja, asyik asyik memaparkan keganasan Iraq dan kecederaan askar Amerika. Siapa yg suruh diorang cari pasal pergi sana? Kalau duduk diam diam kan senang. Busy body sungguh. Mcmlah ada seorang profesor kelas aku menyindir sinis, America is the only free country because it doesn’t have an American Embassy.

Aku terasa macam betul sahaja kata kata Jigo tentang teori domino permainan Amerika. Dulu Afghanistan, kini Iraq pula. Satu satu negara Islam dia cuba jatuhkan. Dahlah tu, alasan utk menyerang tak kukuh langsung.

 

Profesor Folklore aku tadi pun sempat juga komen komen si Bush ni. Dkt Wisconsin ni, tak ramai org yg sokong Bush. Pilihanraya dulu pun Gore yg menang undi Wisconsin. So mmg selalulah profesor mengata..

 By the way, tadi dalam kelas Folklore, ada sorang mamat ni bising betul. Dahlah duduk belakang aku. Mmglah kekadang bahan lecture boring, tapi buatlah hw ke, tidur ke..ini asyik bersembang dgn kawan dia. Sakit telinga. Bebudak semua dah toleh toleh kat dia, tak berhenti juga berceloteh. I guess some people just don’t know how to shut up…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s