imbas kenangan lama

Ada ramai orang bertanya, susah ke nak maintain long distance relationship? Hehehe…soalan cepu emas. Frankly speaking, aku rasa kes aku berbeza sedikit sebabnya kitorang dah couple agak lama sebelum aku fly ke negara orang ni. Kiranya foundation kami agak kukuh, sudah saling mempercayai.

 

Tadi tiba tiba aku terkenang satu episod cintaku dgn si dia, waktu di MRSM Gerik. Selepas couple selama setahun, kami clash kerana sedikit kurang sefahaman. Aku masih sayangkan dia, tapi aku tensen sikit sbb asyik gaduh sahaja. (biasalah couple zaman sekolah, sket sket clash) Ditakdirkan waktu aku single tu, ada pulak sorang mamat ni approach aku. Dia mmg smart dan baik sangat dgn aku. Aku pun suka lah jugak dekat dia, so aku pun couple dgn dia walaupun baru clash beberapa minggu. Niat di hati hendak memulakan hidup baru.

 

Alkisahnya satu hari ada perlawanan bola sepak antara kelas. Kelas si dia (kelas aku jugak) lawan kelas boyfriend baru aku. Si dia jadi penjaga gol, sorang lagi tu pulak jadi penyerang. Aku tgk diorang lawan intense semacam je, bebudak lain dah mula berbisik bisik sesama sendiri. Walaupun bf baru aku tu terer main bola, tak dpt dpt jugak gol. Dalam hati aku berbisik, terer jugak si dia ni jadi penjaga gol rupanya…

 

Keesokan harinya dalam kelas, ada someone bertanya kepada si dia “macamana boleh terer jaga gol?. Kemudian aku dgr dia jawab, Kena jaga bola mcm jaga awek, tak boleh bagi orang lain ambil. Berdesing telinga aku tika itu, hati bagaikan direntap rentap. Dalam hati aku amat mengharapkan kemaafan dari dia…

Kini, aku bersyukur hati kami disatukan kembali. Bagaikan satu peluang untukku menyembuh luka yang lama…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s