engagement & Chicago

As soon as you become engaged, you’ll probably want to shout the news from the rooftops. But try to hold off until you inform your parents first. You and your fiance should make every effort to make the announcement to your parents in person. You can plan a casual dinner with each families at which you spring the news. If you live too far apart, consider a weekend visit. -excerpt from the wedding planner guide. ( got it free in the mail)

 

Tgk mat saleh, dah tunang baru nak bagitahu parents. Itupun ada yg terus tak bagitahu langsung. Kesian mak bapak…nasib baik kita orang Malaysia still amalkan adab tertib dalam proses merisik & meminang. At least sebagai tanda menghormati kedua ibu bapa kita.

 

Tapi kan, tadi member aku cerita pasal cousin dia. Kesian jugak aku dengar. Cousin dia dah ada balak dan parents dia pun tahu, tapi ada laa pulak org lain dtg merisik & meminang. Parents si perempuan tu pun terus terima sbb bagi mereka lelaki yg datang pinang ni mcm lebih seriuslah, datang jumpa parents terus. Bila boyfriend dia dapat tahu, dia pun nak dtglah rumah si perempuan utk cuba membaiki keadaan. Tapi rasanya perempuan tu kata mak dia mmg dah tekad dgn keputusan diorang. Kesian sungguh…Nak buat macamana ye kalau kita dalam situasi macam tu? Terima kenyataan dah mmg tak ada jodoh ke? Aduh…pedihnya.

 

By the way, tadi tgk Chicago, at last! Best ah, bagi aku lagi best dari Moulin Rouge. Tak sia sia Renee, Richard Gere & Catherine belajar menari. Siap ada tap dance lagi tu. Aku rasa pelakon yg lain tu mmg dah penari kot, sbb bukan main hebat lagi semua. Make me feel so into musical rite now:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s