Tschuss! vs Ciao!

Tadi ada oral exam untuk kelas German. Kena bersembang 5 minit dgn your partner and the TA. Tapi TA tu bagi kitorang ckp 4 minit dulu rasanya tadi, sampaikan aku dah tak ada idea nak ckp apa. Partner aku Amy siap tanya lagi “Do you like the blackboard?” membuatkan aku blur sekejap. Amy majoring in Italian study, so dia pun dah tertukar tukar bahasa Itali dgn German. Macam tadi misalnya org German ckp bye bye – Tschuss!. Org Itali pulak ckp Ciao for both hello and goodbye. So aku terkejut sikit bila dia start conversation tu dgn Tschuss! Apa pasal kan baru jumpa dah nak ckp bye bye. Rupanya dia tersilap. Dia ingatkan mcm bahasa Itali lah, hello and good bye have the same meaning.

Tadi telefon MARA tanya boleh tak kitorang nak duduk dekat private residence hall utk semester akhir nanti. Bukannya kitorang sengaja mengada ngada, dah mmg landlord apartment yg tak sediakan short term lease. Sempat la pulak aku kena bebel pasal pointer aku. Ciss..bosan sungguh. Nasib baiklah MARA yg sponsor aku dari form 1 sampailah sekarang. Tak boleh marah marah:) Sayanggg MARA. Kalau nanti kena kerja dkt bangunan MARA pun aku tak kisah, at least boleh shopping selalu dkt Sogo. Jln TAR pun dekat shj tu. Muahahahhaahha….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s