If i were a bodypart…

Took a fun quiz. Looks like if i were a bodypart, i will be a heart;)

CLICK HERE TO TAKE THE QUIZ!!!

Not really surprising though for me. Baru sehari tak bisa bicara dgn si dia, hidup aku dah cukup resah gelisah. I can see myself as very independent in many things. Tapi kalau bab boyfriend and family, mmglah susah sikit. Guess it balance out that way. Other people may work it out the opposite way.

Yeah, one thing that help me a lot in coping with life is that to always remember that different people act differently.There is no right or wrong, just different. Kalau tidak, asyik asyik mesti tak puas hati dan mulalah timbul perasaan benci. Lebih lebih lagi bila duduk asrama dan ketemu seribu satu ragam manusia. Kalau tak open minded, ramai lah orang yg kita tak suka agaknya. Sbb setiap org bwk budaya negeri dan juga family value masing masing. Mestilah ada yg berbeza, kan. Aku pun dah tak ingat siapa yg menyedarkan aku tentang perkara ni, time kursus motivasi dkt sekolah rendah rasaya. But in a way, it makes me become a more cool person, dan sekaligus mengikis sifat mengumpat. Aku pun kekadang lupa tentang dosa mengumpat. Lagipun selalunya ia bermula dengan sembang biasa sahaja. Kenapalah perempuan senang dijangkiti penyakit mengumpat dan membebel? Tapi kan, tempoh hari aku terbaca artikel mengatakan salah satu sebab jangka hayat perempuan lebih panjang daripada lelaki sebab perempuan suka membebel. Sbb lelaki ni kalau ada masalah suka simpan dalam hati. Jadi lagi mudah risau dan senang nak kena penyakit mcm sakit jantung tu….hehehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s