DISCOVER MALAYSIA besttt!!!

Aiseyy,dah 3 hari tak update Lara…
Haritu sbb pening kepala, then sibuk dgn exam pulak. Direct after exam, ada Discover Malaysia. Fuuhh…tidur pun 3 jam shj sbb prepare brg exhibition.

Aku yg dah lama meninggalkan alam sekolah ni pun terkial kial cari balik info pasal Malaysia. Sistem parlimen pun aku tak ingat. Itulah…lain kali bwk buku teks sejarah bila pergi overseas;)

Anyway, Discover Malaysia mmg best. Ramai gila org dtg, including professors. Sampai kerusi pun tak cukup. Siap ada profesor yg turun joget lambak sekali:) For me, rasanya silat antara performance yg plg best. Mmg sejak mrsm dulu suka sgt tgk persembahan silat. Indian and Malay dance pun hebat jugak. It’s good that even berapa kerat jer Malaysian dkt Wisconsin nie, kitorang berjaya juga put on some stuff together. Baik melayu, cina, & india, semuanya take part. Inilah keistimewaan Malaysia!!! Harapnya perpaduan among pelbagai kaum dkt Malaysia akan terus berkekalan. Masa aku duduk Malaysia dulu, nampak benda tu mcm remeh. Tapi bila dah pergi negara org, baru sedar yg mmg susah pelbagai kaum hendak hidup di bawah satu bumbung dng harmoni. Sbb masing masing ada budaya & attitude yg berbeza. Mcm US ni, kononnya tersohor sebagai negara maju. Tapi realitinya aku tgk african american dgn mat saleh tak bergaul rapat. Diorang ada area tempat tinggal sendiri, and mostly jln dgn geng diorang jer. Aku sendiri yg baru duduk sini 3 tahun dah mula stereotype bebudak african american ni. Sbb diorang suka sgt buat bising dlm bas, conquer tempat duduk, dan tak pedulikan org lain. Mat saleh yg tgk pun geleng kepala. Ini yg buat aku respect perpaduan Malaysia. Something valuable but you don’t see it until it’s gone.

Anyway, some people yg tgk booth exhibition ckp congkak tu sama dgn alat permainan Afrika, cuma nama dia lainlah. That’s interesting to know.

Oh ya, good luck utk si dia yg tak lama lagi nak intern dkt kilang simen:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s