I need more vitamin C!!!

GooD NewS..MAN UNITED tears Juventus apart!!! Muahahhaha…

BaD NewS for myself, I don’t feel well today😦
Sakit tekak, panas badan, pening kepala…Aaaaghhhh! Setiap kali winter mesti flu dtg menyerang. I knew it was my fault though. It’s been almost 2 weeks I haven’t take any Vitamin C, stok orange juice aku dah habis. And lately, I’ve consume byk sungguh makanan yg tak berkhasiat; soda, chocalate, junk food. Can’t help it.

Sblm aku dtg US ni, tak pernah pun aku risau psl zat zat dlm makanan ni. Seblm aku fly, mama kasi sebotol pil vitamin C Amway, itu pun aku ambil bila rasa mcm dah nak sakit:) Tapi berkesan tau, mkn 2 biji dah hilang selsema. Anyway, satu hari lebih kurang 2 thn lps aku pergi buat medical check up dkt klinik. Doktor tu mcm terkejut je bila tahu aku tak minum susu everyday. Aku tak pernah pun terfikir pasal tu. Selalunya time aku kat Malaysia, bebudak saja yg minum susu. Tak ker? hehehe… Dia kata kalsium tu amat penting utk wanita, kalau tidak nanti dah tua senang kena osteoperosis. So dia cadangkan kalau aku tak berapa suka susu, minumlah orange juice yg ada kalsium. Jadi, sbb tak mahu kena osteperosis kan, aku pun mulalah minum juice yg ada kalsium. So, selama hampir 2 thn ni aku minum orange juice regularly, sekaligus melengkapkan sumber vitamin C. Amazingly though, berbeza dgn time 1st year, sekarang ni aku dah kurang kena selsema & flu. Alhamdulilah… thanx doc for the advice, dan juga sebab buat aku realise kepentingan makanan seimbang. Mmglah time dkt sekolah selalu belajar pasal makanan seimbang, tapi mcm tak diapply sgt pun dalam kehidupan seharian aku, hehehe…

Anyway, tadi Smallville ada special appearance Christopher Reeves. Kesian juga tgk dia mcm tu. It’s a pity when someone like superman is paralyzed. Mmglah kan dia berlakon sahaja. Tapi seumur hidup ngko berlakon jadi superman, karakter yg penuh dgn kekuatan, siap boleh terbang lagi. Siapa tahu di masa depan dia akan lumpuh seumur hidupnya. Jangan kata terbang, jalan pun mustahil. Samalah kalau pemain bola lumpuh. Mmglah sesiapa lumpuh pun kita kesian, tapi kalau pemain bola tu mcm lagi kesian jer kan…isk iskk…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s