CSI, the hottest show in tv

Hari ni makan luar, celebrate birthday Nany. Dinner dkt Kimia Lounge, best juga makanan dia, cuma mahal sikit. Setahun sekali bolehlaa…

Then tgk CSI for 2 hours. I’m really into this show now, can’t get enough of it. Rasanya inilah antara siri penyiasatan yg aku kagum after X FILES. But dunno whether technology dlm cerita tu mmg ada dkt real life, ataupun sekadar cerita je. Mcm episod tadi guna alat yg boleh detect tulisan atas kertas yg dah basah lunyai. Lps tu, katalah kita tulis note atas note pad then tear it out kan. From a piece of note, dia boleh baca 7 other previous note yg dah ditulis sblm tu. Dasatt…

It’s not only the technology, sometimes the idea amazes me. Entahlah aku dah cerita ke belum dkt dlm jurnal ni,terlupa pulak sbb aku dah cerita dah kat roomates aku. There was this one episode where a guy was shot. Time tu tangan dia tgh genggam kunci. Tapi akibat dari kejutan tembakan tu, bila dah mati, doktor tak boleh nak bukak genggaman tangan dia walau sekuat mana pun diorang cuba. Diorang panggil situation ni “Death Grip”. Itu satu benda baru yang aku tahu. Tetapi yg ironi nya, later on pakar autopsi tu potong pergelangan tangan mayat tu dan masukkan dlm microwave. So, boleh nampaklah tgn dia terbuka sambil berpusing dalam microwave tu. Fuhh…. nasib baik aku tak jadi polis yek. Kalau tidak nak panaskan makanan dlm microwave pun tak lalu agaknya:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s