baby shower kak sue

baru pulang dari baby shower dkt rumah kak sue. Belikan dia album picture, nasib baik jugak belikan color biru. Sbb dia bagitahu tadi bila scan nampak mcm baby boy. Bknnya baby girl tak sesuai color biru, tapi sbb kat kedai tadi ada 2 choice shj, pink atau biru. Kalau pink tak berapa sesuai lah utk boy kan. Mkn banyak juga kat rumah Kak Sue. Ada roti dan kuah arab, salmon salad & kek. Seperti biasa lah, masakan kak sue lazat sehingga menjiat jari, nyum nyummmm:). Larat juga kak sue masak time tengah pregnant pun. Masalah Kak sue time pregnant dia tak boleh bau masakan sgt. Kalau tumis tumis ni, mmg terus muntah katanya. Kesian ye. So dah 6 bulan lah tak menumis alkisahnya. Bawang pun dia rebus je. Boleh rupanya rebus bawang. Agaknya org yg mmg dah berbakat memasak mcm Kak Sue ni masak apa semua jadi.

Oh ye, ada satu cerita dkt tadika aku nak kongsi bersama. Jumaat lepas, aku tolong seorang budak ni kemas selimut dia after nap time. Nama dia Kaelan. He’s one of my favorite actually:). Dkt cot dia tidur tu adalah catalog barang permainan. (Bebudak kat tadika aku sblm tidur diorang akan belek buku dulu selalunya) Setahu aku katalog mana lah ada dkt sekolah, so aku tanya lah dia…

me: Is that your book from home?
Kaelan: It’s not a book. It’s a catalog! Yeah, it’s from home.
me: Are you choosing toys so that you can show it to your mommy?
Kaelan: Nooo… I’m going to show it to Santa. I think I’m going to show this one.(sambil tunjuk dkt gambar robot)
me: Ooohh..Santa. How are you going to show to him? Do you write him a note?
Kaelan
: Yes. I’m going to put this picture near the fireplace, with cookies and milk. So Santa will eat it.
me: Aha..will he eat it, you think so?
Kaelan: Yes…not a single crumb left! I even hear his bell when I’m trying to go to sleep.

Cute juga kan bebudak ni percaya dkt Santa. At least they believe in something. Aku nak tergelak part dia cerita pasal cookies tu. Siapa lah agaknya mkn cookies yg dia letak. Ayah dia kot, tak pun anjing dia ker kan…

Rasa mcm nak shopping cd man baru lah. Oh tidak, nafsu shopping dtg menyerang!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s