refugee camp

One love for the mother’s pride,
One love for the time we cried,
One love gotta stay alive,
Ohh I will survive…

One love for the city streets,
One love for the hip hop beats,
One love I do believe,
One love is all we need…

Dah masuk 3-4 hari ada khemah refugee dkt depan library mall. Not a real refugee, kira mcm tunjuk perasaan secara aman lah. Aku tak sure diorang betul tidur kat situ ker, atau setakat pasang khemah. Tapi kalau aku dtg kerja library pepagi, diorang dah ada kat situ. Kalau lalu situ waktu mlm pun diorang still ada. Siap dgn bekalan makanan lagi nampaknya. Bagus juga diorang ni memerangi kegananasan. Tapi Bush tu mcm tak mahu dengar sahaja suara rakyat. Tapi tak pasti lah pula suara rakyat dekat area lain macamana. Sbbnya Wisconsin ni kuat Democrat (org Gore ramai), even kalau time kelas pun ada lecturer yg kutuk Bush anak beranak.Susah yer nak jadikan lirik lagu Blue tu realiti. Nak saling kasih mengasihi satu dunia. Inilah yg terjadi bila tamakkan kuasa agaknya…

Malaysian Student Dept hantar pekeliling, mintak Malaysian students kat US ni bersiap sedia dgn kelengkapan kecemasan, mcm makanan dlm tin, bateri, first aid kit, whistle, dll. Bubuh dlm bag pack so bila jadi apa apa boleh terus bawak. Panjang juga list diorang bagik tu. Ishh.. risau juga aku. Biar betul nak perang ni. Ni yg buat tak sabar nak grad ni. Ya Allah, mintak mintak aku sempat grad dan keluar dari US ni dgn selamat, InsyaAllah…

Oh ya.. Mak, abah, dan opah selamat pulang dari menunaikan ibadat haji. Alhamdulilah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s