salam aidiladha

Esok ada midterm Folklore, dan esok juga aidiladha. Tapi time aku kat Malaysia lazimnya family aku tak buat apa apa pun time raya, jadi aku tak kisah sgtlah ada exam pun. Jumaat ni midterm Act Sci pulak, so mmg sibuklah minggu ni kesimpulannya.

Tadi tempat aku sangkut baju jatuh sbb berat sgt. Hehehe…petanda dah byk baju sgt agaknya, tak boleh shopping dah yerk?

Waktu kelas german hari ni ada exchange student dari german datang beramah mesra. Dia cerita dkt german tak macam org kat sini yg mabuk teruk every weekend. Dia assume sbb starting umur mereka boleh minum arak legally is 16, berbanding dgn sini 21. So by the time masuk college tu, bebudak dah tak heran dgn mabuk mabuk ni dan lebih pandai kontrol over consumption of alcohol. Logik jugak. Tapi boleh ke apply dkt undang undang lain, cthnya driving license. Kalau kita kat Malaysia katakanlah start umur utk dptkan lesen 16 thn, boleh berkurang ke kemalangan? Macam tak jer…

Okeilah, masa utk aku mentelaah folklore. Selamat hari raya aidiladha buat semua. Semoga mak, abah & opah selamat pulang dari ibadat haji, InsyaAllah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s