reality tv

Semalam agak sibuk. Pergi kerja dan meeting Discover Malaysia. InsyaAllah, 28hb ni kita nak buat Malam “Discover Malaysia” anjuran MSA. Then malam pergi tgk Final Destination 2. Best jugak tapi tak sepower yg 1st punya. Resepi yg sama sbb producer yakin penonton akan suka. Berbaris movie sequence kat US ni nak keluar tak lama lagi. Ada Charlie’s Angels 2, Legally Blonde 2, X Men 2, Matrix 2, and of coz Return of the King. Best best…

Kalau dkt tv pulak, siri realiti tv semakin bercambah. Mesti sebab ramai org suka. Dulu masa aku mula mula dtg sini, MTV punya Real World shj yg glamer. Tapi sekarang ni segala jenis realiti tv ada. Ada yg pertandingkan kekuatan mcm Survivor dgn Fear Factor tu. Then of coz yg plg byk dipertontonkan mostly berkait dgn soal cinta dan perasaan. Mcm The Bachelor, Elimidate, Temptation Island, The Bachelorette, dan sekarang yg terbaru Joe Millionaire dan High School Reunion. Basically semuanya berkisar lebih kurang tentang si A pilih si B among peserta peserta lain sebagai pasangan. Lps tu byk lah scene nangis sbb kecewa, scene sibuk sibuk nak tackle, dan ada jugak scene gaduh. Mmg agaknya manusia suka lihat konflik manusia lain. Lebih lebih lagi tv gempar gemburkan ini cerita realiti, lagi lah org suka. Almaklum asyik asyik tgk pelakon sahaja berlakon. Hari tu tgk gazette tak lama lagi channel FOX nak buat pasal pasangan suami isteri punya cerita realiti pulak. Teruk betul orang putih ni. Makin menjadi jadi. Walaupun bukanlah tv nak buat 100% real pun, (diorang bagik guideline jugak rasanya dkt pelakon kalau tidak boring jugak cerita tu)still aku rasa mcm ntah apa apa sikit realiti tv ni. Walaupun kengkadang aku pun tgk gak:) Harapnya tak sampai jadi macam The Truman Show suatu hari nanti.

Minggu depan midterm bermula. Oh ya, Gonjeng grad bulan April tak lama lagi. Tak sabar pulak nak grad bila mendengar rakan rakan grad…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s