gongxi di Malaysia

Another freezing day today. Got full marks for assignment Act Sci, yeayy!!! Tak sia sia ku memerah otak berjam jam. Thanx tu bebudak badger for their help!

Bought some more books from the Preschool. Buku buku dia murah je, around $1-3 dollars. Tadi time aku jaga kelas Chipmunk for nap time, overheard the teachers talking. Mereka tak puas hati tentang sth. Kelakar jugak bila dgr cikgu cikgu nie pot pet pot pet. Sama mcm bilik guru kat Malaysia jugak. Even tadika aku yg cikgu nya cuma beberapa kerat tu pun selalu tak puas hati towards each other. However, they are all still great teachers. They know just what to say and how to react to the children. Bebudak kan suka tanya mcm mcm, lebih lebih lagi anak omputih mmglah byk tanya. Tapi cikgu cikgu ni mmg pandai handle. Nak jawab tu kena fikir jugak kan, kids are like sponge, they absorb everything. Kalau tersilap jawab, rosak fikiran bebudak ni.

Teringat pulak last week aku bacakan buku cerita tentang thn baru cina dkt diorang. Punyalah byk soalan..”What is firecrackers?” “What is lion dance? bla bla..Dalam hati aku berkata kata, ishh bebudak ni firecrackers pun tak tahu. Walaupun aku try describe kat diorang dan dalam buku tu pun mmg dah ada gambar, aku tak rasa pun diorang dpt imagine. Iyalah, firecrackers ni kena tgk dan DENGAR:) sendiri baru betul betul feel. Untung juga kita duduk kat Malaysia yg multicultural. Lagi satu aku rasa adat bagi duit raya tu pun mungkin datang dari sambutan thn baru cina jugak. Sbb bila raya kat sini org arab cakap diorang tak ada pun style bagi bagi duit raya ni. Untung jugak kita ye, dapat kumpul duit raya dalam bank:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s