copy homework:)

Last night one of the worst night for me. Buat hw Act Sci guna Excel sampai berjam jam, it even took me more than 2 hrs just to think how to set up the formula. Pening kepala aku, ditambah dgn sakit perut pulak tu. Finally submit homework petang tadi.Itupun rasanya tanpa pertolongan actuary actuary kita yg lain (zaini, pab, & ena), mesti aku tak dpt siapkan. Inilah pengajarannya buat hw last minute!!!

Kesibukan semalam memaksa aku copy homework Nany utk kelas Act Sci 300. Aku tak suka sebenarnya tiru homework ni. Kiranya sejak semester lalu aku tanamkan semangat tak mahu copy dah hw. Copy dalam erti kata salin bulat bulat tak phm apa pun lah. Kalau copy sambil faham tu lainlah, hehehe;). Sebabnya aku dah dpt byk pengajaran dari sem sem lepas kalau copy bulat bulat mesti time exam tak reti nak jawab. Memanglah kononnya nanti nak revise balik apa yg dicopy, tapi selalu sahaja tak sempat. Last last exam pun kantoi:(

Hmm..aku rasa 1st time aku copy hw time form 4 kat taiping. Hw Add Math, Fizik & Chem. Tapi sbb Cikgu Mazwiyan cekap betul kesan org tiru tiru ni, aku pun ubahlah perangai. Hehehe,nasib baik jugak. Sebab lepas tu terus aku jadi minat fizik bila cuba cuba buat hw sendiri. Ingat lagi buku pengiraan berangka fizik, habis semua aku kaji sampaikan jadi lunyai buku tu. Itulah kata orang tak kenal maka tak cinta yek.

Okeilah, masa utk aku revise kerja yg ku copy pagi tadi:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s