selamat ulangtahun buat teman

Terasa seperti dah lama tak menulis. Kesibukan datang menerpa. Esok ada 3 quiz utk dijawab, harapnya dapat ditempuhi dengan sempurna, InsyaAllah. Sementara material masih agak senang ni, elok jugak aku fokus study. Nanti lambat laun dah susah lagi payah nak score.

Thn lepas aku dan beberapa org lagi rakan ambil satu kelas statistic ni. Kami tak faham langsung apa yg profesor tu ajar.I think that was one of the worst class I have taken. Selalunya sesusah mana pun subjek tu, bila nak exam kita tahu nak study apa. Bab apa dah cover, bab apa perlu lebih penekanan. But when you reach a point where you don’t even know what you don’t know, mmg lah kes parah. Satu lagi, bila kita nak pergi exam tapi dah tak kisah dgn performance kita samada dapat A ke, B ke, mahupun lulus atau gagal sekalipun. Tu pun kes kritikal jugak. Kalau lama lama dibiarkan, mungkin minat nak belajar boleh terhakis terus. Manusia ni mudah leka dgn tanggungjawab. Tapi nasib baik juga parents aku rajin tanya perihal studyku. Terima kasih ayah & mama! Plus pihak MARA pun sejak akhir akhir ini bersungguh sungguh meniup semangat rajin belajar dalam diri kami:)

Oh ya, Happy 4th annivesary buat 2 org temanku, Yat dan Seypol. Hopefully ngkorang happy selama lamanya di sisi 2 hero tu yek;). You guys are really a great couple, great mom, great dad, and great friends!!!

Ku pintalkan harapan agar persahabatan antara kita terus berkekalan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s