subuh

Alhamdulilah, kelas hari pertama berjalan lancar.Ich heisse Monina ( Nama saya Monina)Belajar berkenalan dlm kelas german hari ini:)

Terima kasih buat mereka yg sign guestbook aku. Bangga fajar datang singgah jurnalku;)

Aku sebenarnya masih baru belajar bertatih dalam online jurnal ni.Aku memang suka tulis diari. Sejak form 1 lagi aku tulis diari bagi menghilangkan rasa sunyi tika tercampak di bumi asing. Tapi walaupun aku suka menulis, aku kurang minat dengan komputer. Kalau pc aku ada masalah, mulalah aku nagging roomate aku yg major computer science.Pasal html lagilah aku tak tahu.Kira satu masalah jugaklah kalau nak berjinak dgn online jurnal ni. Nasib baik peminat setiaku bagi semangat:)Thanx to my Stitch!

Aku tersentuh jugak bila fajar tulis pasal quran.Memang manusia mudah alpa tentang pengisian rohani. Aku pun baru baru ini terfikir tentang perangaiku yg kadang kadang melengahkan solat. Aku pernah dgr orang pesan kalau kita melambatkan solat, nanti Allah S.W.T pun melambatkan pemberian nikmat-Nya kepada kita.Tapi dalam kelekaan kadang kadang aku masih terlupa tentang hal itu.

Aku terkenang betapa semangatnya aku bangun jam 6 pagi untuk menonton Juara Lagu online. Semester lepas aku bgn jam 5 pagi utk study business law, dan cuti thanksgiving tempoh hari pun sanggup bgn pukul 5 pagi utk kejar early bird sale di outlet. Tapi kalau subuh? 15 minit nak habis baru terkial kial nak mengambil wuduk. Susah sungguh nak menguatkan semangat diri…sesiapa ada tips? Aida pernah pesan selagi kita tak solat subuh, selimut yg menyelimuti kita tu bagaikan kulit khinzir. Tapi time aku ngantuk kengkadang tak sempat nak ingat benda tu. Agaknya kalau aku dapat lihat dgn mata kasarku berapa ekor syaitan yang mengelilingi waktu subuh mesti aku terus melompat bangun. Aku tak mahu terus menerus tewas di tangan syaitan syaitan itu. Hari hari seterusnya perlu lebih prihatin yer lara…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s