karenah bebudak

Does your grandma lives with you?

No,she lives in the White House:)Ben jawab soalan aku innocently. Ben ni antara budak plg nakal sekali kat tadika aku kerja. Hero laa kiranya. So kalau time lunch kena sembang sembang sket dgn dia,bagik dia fokus sket.Kalau tidak habis tupperware makanan terbalik.

Mcm mcm karakter budak tadika aku. Ian-kengkadang ckp sorang sorang dan tak fokus kalau kita ckp dgn dia. Selalu pretend nangis kalau nak apa apa.

Alex-Sengaja jadik dependent walaupun sebenarnya capable buat benda sendiri,cthnya ikat tali kasut,suap makanan,buang sampah,etc. Cecikgu tadika semua akan suruh dia buat sendiri,almaklum mat saleh very independent kan. Tapi dia ni budak India so kat rumah agaknya mak dia dah biasa layan dia. (not wanting to be race bias here–just thinking that different culture has different value)

Kaelan-Oghe kelate kate “tebolah” a.k.a careless. Asik langgar barang, dan selalu terjatuh sana sini. Fuhh…

Dan bermcm mcm lagiklaa karenah bebudak sini. Nasik baik comel comel kan..Itulah aku terfikir kerja dgn budak ni walaupun leceh jugak, rasanya kerja dgn org tua atau org cacat lagik mencabar.Sbb budak kan muka comel, terhibur laa sket.Mcm semalam Jacob goyang goyang punggung dia seblm nak buang air sbb nak tayang cartoon Pooh kat underwear dia;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s