lagi lagi senario

Semalam selepas dinner di Restoran Bandung, tgk cd Lagi Lagi Senario dgn Aida. Haritu dah pernah tgk, tapi sbb minat kat Senario kan..hehehe…

Cerita tu memanglah lawak, tapi sebenarnya byk mesej tersirat aziz cuba utk sampaikan. Mmg lumrah org melayu berniaga selalu sperti yg digambarkan, dengki mendengki dan berusaha utk menjatuhkan satu sama lain. Perkara ni bkn dalam skop perniagaan sahaja, tapi juga dalam xtvt seharian lain. Kat sekolah,kalau ada yg lebih cemerlang,mesti ada yang benci dan mengumpat tentang dirinya. Even dalam komuniti jiran tetangga, kalau ada yg nampak lebih kaya, pun kena kutuk. Macamana lah agaknya kita nak maju.

Sinis sekali bila warung lan dan azlee kena roboh dgn traktor kepunyaan tokeh cina dan india. Mcm laa dunia realiti org melayu mengharapkan subsidi kerajaan utk mula berniaga, tapi lazimnya pemilik tanah dan pemilik kontrak kontrak besar semuanya hakmilik cina. Kita ni mmg pemalas ker? Harapnya bangsa kita akan lebih membangun di masa hadapan, InsyaAllah…berat jugak tanggungjawab generasi baru yerk.

Bebudak ohio sampai rumah pablo semalam. Aku malas nak masak lunch utk diorang. Terasa macam tuan rumah yang tak bertanggungjawab sahaja,tapi sebab diorang semua sampai 11 orang aku rasa baiklah makan kat luar.Tak menyusahkan mana mana pihak.Harapnya diorang tak kecil hati laa hendaknya…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s