Elakkan Mengumpat

Tadi telefon si dia. Dia ingatkan aku tentang mengumpat. Ya, kekadang bila sudah terlalu geram habis semua keluar sampaikan terlupa batas batas Islam. Lebih lebih lagi orang perempuan. Agaknya macam aku belajar kelas com arts dulu, girls talk to each other, guys do stuff with each other. Itulah sebabnya orang kata perempuan lebih senang terjebak dengan dosa mengumpat ni.

Yup, I need to be more careful dalam bercakap. Dosa lain pun dah banyak, tak mahu ditambah lagi. Terima kasih abang kerana mengingatkan. Inilah kelebihan ada teman, saling memperingati benda baik. Selagi perhubungan itu membawa ke arah yg baik,alhamdulilah…Kalau ia lebih banyak membawa penderitaan atau lebih menjurus ke arah dosa, rasanya lebih baik tak usah berteman. Cinta kepada Allah lebih penting, kan?

Tahun baru tak lama lagi, azam baru? Aku ada banyak azam sebenarnya di dalam diri, tak payah hendak menanti tahun baru. Tapi kekadang azamku bagai hangat tahi ayam sahaja. So, kali ni azam aku buat apa apa kerja pun takmo hangat hangat tahi ayam dah! hehehe…

Yg paling penting, aku nak jadik muslimah yg lebih menitikberatkan islam dan lebih rajin berusaha dalam menuntut ilmu. Aku ingin jadikan al quran teman setiaku. Kerana dulu aku pernah leka sampaikan terlupa utk membeleknya…harapnya kali ini tidak lagi, kerana aku merindui ketenangan dulu…

And abang, don’t worry…I’ll try to keep it to myself next time. Atau pun pot pet pot pet dalam telefon pun ok jugak kan,sekadar nak melepaskan geram?🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s